Waarom jij jouw social media notificaties wilt uitzetten

Na een rustige week te hebben doorgebracht met mijn gezin ben ik weer helemaal opgeladen en ready to go! Op 2 mei vierden wij Liam’s eerste verjaardag. Ik merk dat die kleine rust momentjes mij erg goed doen. Echter merk ik ook dat mijn batterij al gauw weer leeg raakt naar mate de (werk) week weer begint. Met name door telefoon notificaties. Denk aan nieuwsbrieven, mailtjes, Instagram, Facebook, óf de ergste; Watsapp! Door mijn werk is mijn scherm tijd aan de hoge kant en met het privé gebruik komt daar nog een lading boven op. Wist je dat je jouw schermtijd kan inzien? Ja, dat is even slikken. Ik durf het zelf nog niet aan om die gegevens in te zien! In dit artikel geef ik 3 redenen waarom jij jouw social media notificaties wilt uitzetten.

Redenen om jouw meldingen uit te zetten

Iedereen heeft zo zijn redenen om meldingen uit te zetten. Bij mij gaat het meer om privé redenen. Vaak wordt ik afgeleid door appjes terwijl ik bezig ben met mijn kinderen. Dit geeft vaak een FOMO ( fear of missing out) gevoel en ben ik geneigd om meteen terug te antwoorden. Dit vind ik niet zo fijn en door de notificaties uit te zetten kan ik er altijd nog later op terug komen. Aldus mijn redenen:

1. tijd voor elkaar

Door de notificaties uit te zetten of alleen maar te dempen merk ik dat ik toch minder tijd op mijn telefoon doorbreng. Hierdoor creëer ik een stukje quality time met mijn gezin. Weer tijd voor elkaar net als vroeger. En daarnaast beleef je ook meer van de wereld om je heen.

2. ontspanning

Oké sommige mensen vinden het heel ontspannen om met de telefoon op de bank te zitten en uren lang op social media te scrollen en appjes te beantwoorden. Ik ben niet zo’n persoon haha! Mijn dagelijks leven in combinatie met werk en eigen ondernemingen zuigt al genoeg energie uit mij. Daarnaast zorgen al die notificaties ook dat ik later slaap, want ik ben geneigd alles te beantwoorden voor het slapen gaan. Voor ontspanning richt ik me liever tot een avondje Netflix met mijn man.

3. betere concentratie vermogen

Door constant maar bezig te zijn met de appjes en social media die geen directe bijdrage leveren aan jou, vreet het energie. Been there, done that! Mijn werk vraagt erg veel concentratie en creativiteit en als mijn hoofd vol zit met ‘overbodige info’ komt mijn werk niet tot het gewenste resultaat.

Dit betekend niet dat je meteen moet stoppen met je telefoon en weer terug moet keren naar het Nokia 538 tijdperk, of dat je meteen iedereen in je app groep moet negeren. Doe wat jij fijn vind en wat bij jouw lifestyle past. Ik hoop dat dit artikel jou een helder inzicht heeft gegeven waarom jij jouw social media notificaties wilt uitzetten .

Instagram 😉

4 Comments

 1. cheryll
  14/05/2021 / 8:32 am

  Dit artikel moet door iedereen gelezen worden, ik wil meteen mijn media dempen

 2. Mandy
  14/05/2021 / 10:38 am

  Een pijnlijk artikel want ik moet er helaas ook aan toegeven dat ik teveel op mijn mobiel zit.
  Ik durf het ook niet aan om mijn screentijd bij te houden haha!

 3. Ilse
  15/05/2021 / 7:26 pm

  Ditt moet echt hoor, jeetje wat voel ik me soms een slechte ouder hierdoor.

  Ilse

 4. 18/06/2021 / 12:11 pm

  Ja, je hebt er helemaal gelijk in. Ik probeer mijn telefoon af en toe gewoon op niet storen te zetten en dan van me af te leggen. Dat geeft zoveel rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *