Tybo tie dye recentie

Vandaag hebben we weer een leuke review op het menu staan. We reviewen de Tie dye paint set met een wit shirtje van de Zeeman. De Tie dye set hebben we voor €1,99 gekocht bij de Trekpleister waar ze diverse sets hadden met 3 verschillende kleuren. Dit kan je op de achterkant van de verpakking checken. De tie dye set is geproduceerd door het merk TYBO. Lees verder voor ons tie dye paint review .

De laatste paar weken zagen we steeds vaker tie dye sets voorbij komen in folders en reclames. Super leuk maar ook klieder gevaar! Daarom had ik mezelf voorgenomen om dit soort knutsels alleen buiten in de zomer zon te doen zodat het interieur bespaard blijft. Vandaar dat dit pakketje tie dye nog 2 weekjes in de kast heeft liggen wachten voor wij het konden testen. En vandaag was de dag, Tiffany helemaal in haar hum en klaar om de set te testen! In ons pakket zaten de kleuren, roze paars en groen. Deze kleurtjes passen toch wel het meest bij Tiffany haar persoonlijkheid. Daarnaast zijn er ook sets met oranje, geel, blauw, rood en nog meer variaties

TYbo tie dye review

Wat zit er in de verpakking?

Om de Tie dye set te kunnen gebruiken heb je naast de dye set ook nog warm water en een kleding / textiel stuk naar keuze nodig. In de verpakking zitten de volgende benodigdheden;

 • 3 verschillende kleuren poeder, in onze set; paars, roze en groen
 • 3 tube potjes
 • 15 elastiekjes
 • 1 paar handschoenen

Hoe werkt het?

Allereerst moeten de 3 kleuren poeders in de 3 tube potjes worden gegoten. Hierna mag er warm water worden toegevoegd tot het streepje op het potje. In de beschrijving staat dat het textiel naar keuze eerst gewassen dient te worden en daarna vochtig moet zijn voor gebruik. En vanaf dat punt kan je eigenlijk te werk gaan hoe jij maar wilt! De elastiekjes kunnen gebruikt worden om bepaalde patronen te creëren in de verf door het kledingstuk hier en daar te knopen. Na het knutselen dient het kleding stuk een nachtje te worden bewaard en daarna uit te wassen voor het gebruikt kan worden.

Wij besloten een klein deel van de elastiekjes te gebruiken door het T-shirt hier en daar te knopen en een stuk van de mouw te knopen voor wat a-symmetrie. Daarna mocht Tiffany haar gang gaan met de verf en druppelde ze van alle kleurtjes wat op het t-shirt. Dit was erg leuk om te zien omdat ze dit soort dingen altijd erg aandachtig doet. Heel leuk om je kind zo bezig te zien. Na zo’n 3 kwartier was Tiffany klaar en hebben we het t-shirt in een afsluitbaar zakje gedaan. En wachten maar!

Een mooi kunstwerk

Nadat het shirt een hele nacht heeft kunnen ‘marineren’ hebben we de shirt uitgepakt en met de hand uitgewassen. Tiffany vond het spannend om haar creatie te kunnen zien en nog beter; aan te kunnen trekken. De shirt is mooi gekleurd en door de knopen is er hier en daar een patroon te bewonderen op het shirt. De kleur is goed blijven hangen en mooi ingetrokken. Tiffany noemt het dan ook in haar eigen woorden ”een mooi kunstwerk” . En daar is mama het mee eens!

Tye die paint review mening

Ons tie dye paint review is als volgt: De tie dye set hebben wij als prettig ervaren. Ondanks alle maatregelingen om het zo kliedervrij mogelijk te doen viel de rotzooi mee. Het product is kind vriendelijk maar persoonlijk vind ik wel dat er een ouder bij moet zijn tot de leeftijd van minstens 12, in verband met het warme water. Het product doet wat het zegt en geeft een leuke belevenis mee waardoor jouw kind een tijdje vermaakt is en al uitkijkt naar de volgende dag om het kledingstuk te bewonderen. Daarnaast is het ook fijn dat de Tie dye over meerdere kledingstukken te gebruiken is. De flesjes zijn immers nog halfvol, en Tiffany heeft aardig veel gebruikt! Daarnaast geeft de verpakking aan dat de Tie dye set ook gebruikt kan worden met de TYBO ontwerpstudio, als een navulling. Wij geven de Tie dye set een score van 9/10 . Goed vermaak, prijs vriendelijk en geschikt voor jongens en meisjes. Overigens ook heel leuk voor kinderfeestjes!

Home Facebook

Share:

2 Comments

 1. Mandy
  26/07/2021 / 5:31 pm

  Wat leuk voor tijdens de warme dagen, lekker kliederen
  Ga ook even kijken

 2. Ilse
  27/07/2021 / 11:41 am

  Cute! Ik heb ze ook zien liggen maar wist niet echt wat ik ermee aan moest. Nu wil ik toch wel even terug gaan om ook een setje mee te nemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *