Mama tijd : beauty verzorging – Clinique en collagen drinks

Je leest het al aan de titel van dit artikel, vandaag bespreek ik mijn nieuwe doel voor 2022 namelijk; mama tijd inlassen en daarmee wat meer aandacht besteden aan mijzelf en mijn verzorging. Voorheen in 2018 alweer! Kon ik als student aardig veel tijd besteden aan mijn zelfontwikkeling, verzorging en vrije tijds besteding zoals sport. Tot ik onze lieve Tiff kreeg in maart 2018, toen ging alles in treinvaart; een kersverse baby, mijn scriptie schrijven en proberen afstuderen en mijn eigen bedrijf opzetten, o ja en ook nog bloggen want daar vond ik toch wel rust in. Waardoor er voor mijn gevoel geen tijd meer overbleef voor mij, ik, Angela. Vandaag bespreek ik mijn nieuwe voornemens, collagen drinks en Clinique

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik pas afgelopen November pas realiseerde dat ik mijzelf al een hele lange tijd geen ‘Angela’ meer had gevoeld. Daar zat ik dan, in een trui die ik al 3 dagen aan had, in de woonkamer te spelen met mijn 2 kinderen. De tijd was mega vlug gegaan en na de wereldwijde pandemie en de geboorte van Liam zijn wij ook niet heel veel meer buiten geweest naast het park vlakbij huis. Toen zag ik een weerspiegeling van mijzelf; ‘ hallo snor!’ Niet te beginnen over de wallen die ik voorheen nooit had. Jeetje wat had ik mijzelf laten versloffen, en dat mijn man daar niet van walgde al die tijd!!

Toen besloot ik dat het ook belangrijk is om af en toe wat tijd voor mijzelf te nemen, al is het maar een half uurtje. En nu neem ik maar liefst elke dag een half uur de tijd voor mijzelf. Verzorging, lezen of sport om mijzelf te plezieren. Mijn man heeft mij een vaatwasser geschonken voor de kerst, dat scheelt mij weer een half uur afwassen!

Mijn verzorging; welke producten gebruik ik en wat zijn mijn beauty handelingen?

Te beginnen bij mijn haar, die inmiddels weer aan het terug groeien is sinds de bevalling van Liam in Mei, het begon uit te vallen tussen Juli en September. Afgelopen December heb ik een Olaplex 2 masker aangebracht die mij erg beviel. Ik bracht het masker aan na etenstijd en na de kids op bed lagen kon ik het mooi uitspoelen! Daarnaast gebruik ik 2x per week een haar masker van Marrocan Oils die ik minimaal 2 uur laat zitten, Daarna is mij haar zijdezacht. Geweldig product die ik voorheen altijd al gebruikte!

Dan mijn gezicht; na de gebruikelijke snor en wenkbrauw epilatie eens per week schrok ik van de donkere wallen onder mijn ogen. Ik heb duidelijk toch meer dan 6 uur slaap per nacht nodig wil ik er een beetje normaal uitzien. Gelukkig heb ik wel altijd anti- aging producten gebruikt voor het slapen gaan. Dit heeft mijn moeder mij vanaf kleins af aan altijd meegegeven. Mijn favoriete anti-aging producten zijn van Clinique, vooral de Clinique moisture surge is een van mijn favoriete producten om mijn huid te moisturizen. Daarnaast gebruik ik voor mij lippen Burts bee’s , geen enkel product heeft mij ooit meer overtuigd dan de Bee’s honey lippenbalsem. Daarnaast ben ik mij nu wel aan het inlezen over eventuele collagen drinks. Collageen drankjes blijken nog meer bijdrage te kunnen leveren aan de collageen aanmaak in je lichaam zodat onze huid langer jong blijft. Klinkt geweldig! Maar ik ben nog aan het onderzoeken of collagen drinks een positieve bijdrage voor mijn lijf kan leveren.

Tot slot, mijn lijf; deze had ik toch wel een beetje verwaarloosd, zowel zonder sport als de verzorging van mijn huid. Hier komen de collagen drinks ook weer terug in het plan. Met de genen en het eetpatroon wat ik heb ben ik een van de gelukkige mensen die weinig tot niet aankomt. Maar door niet te sporten gedurende afgelopen jaren ben ik wel mijn spier langzaam aan kwijt geraakt. Waar ik 3 jaar geleden nog met trots aan het powerliften was, en 3 keer per week erop uit ging om te hardlopen heb ik deze jaren vrijwel stil gezeten ( de parkwandelingen en uitjes niet meegerekend natuurlijk). Het resultaat? Een slappe huid, zwabber armen bij het zwaaien en geen conditie. O ja, en ik zit eens in de zoveel tijd helemaal vast en alles kraakt tijdens het lopen! Daar moet iets aan gedaan worden.. Mijn man en ik hebben afgesproken dat ik de zaterdag ochtend ga joggen en ik ga om de dag een woonkamer work-out doen terwijl de kids rond dartelen, niet alleen voor mijn lijf maar ook voor mijn mentale gezondheid. Daarnaast doe ik elke week een volledige body scrub en lak ik zelfs mijn teennagels, waarom wachten tot de zomer?

Daarnaast gebruik ik de doordeweekse avonden weer om te lezen, zowel literaire ontspanning als cursussen. Of waar ik maar zin in heb.

Eind resultaat, ik voel me weer compleet. Het is raar om te denken dat deze handelingen je zo anders laten voelen. Voor mij werkt het, en nu ben ik Angela, mama, vrouw 🙂

Home Instagram

Share:

Leave a comment

 1. 22/01/2021 / 2:39 pm

  Dat zijn goede doelen! Veel succes 🙂

 2. 31/01/2021 / 1:01 pm

  • Veel succes er mee.

 3. 06/02/2021 / 7:07 am

  Mooi! Succes hiermee. En ik kan me er deels als mama zeker in vinden. Ben dan ook zeker bewuster bezig met selfcare en dat voelt zeker goed 🙂

 4. Amber Gelen
  09/02/2021 / 1:27 pm

  Super belangrijk voor ons moeders om wat tijd apart te nemen.
  Je ziet er geweldig uit!

  Amber

 5. Melany Goossens
  09/02/2021 / 1:39 pm

  Je bent een Top moeder en doet het goed.
  Tijd om lekker te relaxen met je beauty spulletjes, die clinique klinkt interessant

  Melany

 6. melissa
  09/02/2021 / 6:48 pm

  je ziet er super uit meid!
  En dat lezen is ook zeer ontspannend, helpt bij mij heel goed voor het slapen gaan.

 7. steffie
  15/02/2021 / 2:48 pm

  Geweldig motto, ik kan hier ook wel van leren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *