Koken met de kids – citroen pie

Koken met de kids . Dit is één van de dingen waar ik enorm naar uitkeek als moeder. En nu Tiffany eindelijk de leeftijd heeft dat ze mee kan helpen, ben ik een gelukkige mama. Elke zondag hebben wij een ‘bak dag’. Op deze dag bakken we een taart, quiche of iets anders leuks dat gemixt, gebakken, en gedecoreerd mag worden. Deze zondag besloten wij een citroen pie te maken, ook wel een ‘lemon pie’. De lemon pie is een typisch amerikaanse cheesecake met een milde citroen custard. Super lekker, maar niet heel goed voor je dieet.

En een balans mag er wezen, daarom hebben wij deze cake deels bij opa en oma langsgebracht. Waarbij oma vroeg om het recept. Dus deel ik het ook meteen met jullie, mijn trouwe volgers. Het is overigens een overheerlijke taart met ‘no effort‘. Het recept vraagt om 2 ingrediënten die hier niet makkelijk te vinden zijn, maar we gelukkig wel zelf kunnen maken. Let’s go!

Allereerst de benodigdheden:

Voor de taart:

  • bakvorm
  • olie of boter om de bakvorm in te vetten
  • 18 (of meer) biscuits
  • 87 gram suiker
  • 85 gram boter
  • 650 ml gecondenseerde melk ( of *)
  • eigeel van 3 eieren
  • sap van 3 citroenen
  • vleugje zout

* geen gecondenseerde melk in huis? Ik ook niet! maak het zelf door:

  1. 450 ml water warm maken in een kookpannetje.
  2. Vervolgens 142 gram suiker ( weg dieet!) aan toevoegen.
  3. Laten staan op laag vuur voor 35 tot 40 minuten en vervolgens af laten koelen.

Voor de topping:

  • 125ml slagroom
  • 2ml vanille likeur

Bereiding:

  1. Allereerst moet de oven voorverwarmt worden op 170 graden. En de bakvorm worden ingevet met de olie of boter.
  2. Dan is het tijd om de biscuits fijn te malen, ik heb hiervoor de blender gebruikt. Heb jij geen blender in huis? Stop de biscuits in een ziplock zakje en sla de biscuits fijn met een deegroller.
  3. Als de biscuits zijn fijngemalen tot kruimels is het tijd om de suiker toe te voegen en vervolgens ook de boter. Dit mengsel plaats je in de bakvorm waarna je het mengsel over de bodem en randen verdeelt.
  4. De ‘taart’ mag vervolgens 8 minuten in de oven.
  5. Terwijl de taart in de oven zit gaan we over tot het maken van de vulling. Mix de gecondenseerde melk, eigeel, citroensap en zout door elkaar gedurende 4 minuten.
  6. Wanneer de taart korst klaar is mag je de vulling erin gieten en vervolgens in ongeveer 10 minuten afbakken.
  7. Als de vulling stevig aanvoelt mag de ‘pie’ 1,5 uur afkoelen en daarna nog 2-3 uur opstijven in de koelkast. Ja ja nog eventjes wachten!
  8. Als de tijd langzaam voorbij is gekropen mag je na 3 uur eindelijk de taart verorberen. Maar dan heb je ook wel wat hoor!

Geniet van het koken met de kids , partner, vrienden, en vooral van de tijd met de familie. Eet smakelijk!

Meer content nodig? Bezoek mijn Instagram voor meer leuks!

Share:

8 Comments

  1. Inge
    20/04/2021 / 9:05 am

    Heerlijke taart, die moeten wij ook maar eens gaan maken

  2. Mandy
    20/04/2021 / 9:47 am

    Yummy! Ik maak vaak citroen cake maar deze pie ga ik zeker eens uitproberen

  3. Ilse Vreugdenhill
    20/04/2021 / 11:00 am

    Wat gezellig zo samen koken op een zondag. Mijn dochter heeft ook haar bak periode en dit recept zal haar zeker aanspreken

  4. Jay
    20/04/2021 / 1:42 pm

    Weer een super lekker gerecht, dat dieet wilt er maar niet van komen!
    Bedankt voor de inspiratie, dit weekend gaan wij zeer zeker aan de slag

  5. Charlotte
    23/04/2021 / 4:30 pm

    Klinkt fantastisch!! Dus die extra kilootjes raak ik voorlopig niet kwijt 😉

  6. Deborah
    03/08/2021 / 1:41 pm

    Wat heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *