Fijne kerstvakantie 2020 + tips voor de kids

Kerst 2020, één die we waarschijnlijk niet gauw zullen vergeten. Als kind kon ik alleen maar dromen van zo’n lange kerst vakantie, 5 weken maar liefst. Ondanks dat Tiffany maar 2 dagen naar de opvang gaat en daarnaast geen huiswerk heeft, heeft zij het er wel een beetje moeilijk mee. Ze mist haar vriendjes en vindt het ‘thuis zijn’ soms een beetje lastig. Ik probeer de dagen zo leuk mogelijk te vullen en mijn werk s’avonds af te krijgen zodat de kids zo veel mogelijk aandacht krijgen. Rondom de kerst is dat dan ook geen probleem. En naast de nodige speelgoed die wij dit jaar hebben mogen ontvangen van de kerstman ( zie Tiff’s all time lievelings speelgoed HIER ) hebben wij ons ook leuk kunnen vermaken door andere dingetjes te doen binnenshuis.

Een paar leuke tips voor tijdsvermaak:

 • Een gingerbread house maken
 • kerstbomen uitknippen en met pompom balletjes ( of met balletjes uitknippen van gekleurd papier) versieren.
 • Met vingerverf of waterverf hand en voet afdrukken op papier maken ( en deze bewaren voor later met de datum erop). Dit vondt Tiff helemaal geweldig!
 • Een taart of koekjes maken voor familie of vriendjes en langs brengen op afstand.
 • Samen een middagje alle puzzels maken
 • Een winterse tekenfilm kijken met zelfgemaakte ( magnetron ) popcorn.

De kerst zijn wij goed doorgekomen met mijn zus, moeder en de nichtjes op visite om te eten. Daarnaast hebben we genoten van het eten, snoepgoed, de cadeautjes en vooral elkaar. Rond de kerst is alles toch net iets gezelliger. En om de sfeer van gezelligheid voor te zetten hebben Tiff en ik 51 kerstkaarten incl. warme boodschap bij alle buren in de straat afgeleverd ( dit duurde wel 3 dagen om te schrijven).

Goede voornemens? Ik doe er eigenlijk nooit aan! Ik krijg hier en daar wel eens een idee wat ik anders zou willen of waaraan ik zou willen werken en soms werkt het maar soms ook niet. Het ligt eraan hoe graag ik iets wil, en vaak pak ik het dan ook aan, en heb ik er geen nieuwe jaarstart voor nodig. Ik ben dan ook dit jaar weer begonnen om mijn Invisalign behandeling af te ronden, en ben daar bijna klaar mee. Dit moest en wou ik al een tijdje doen maar er kwamen allemaal kids gerelateerde dingen tussen, maar nu was het de juiste tijd.

Wel hoop ik dat 2021 voor iedereen een heel ander jaar mag worden dan 2020. Wij hebben gelukkig niet veel verandering gehad in onze lifestyle naast het feit dat de verjaardagen en familie bezoeken niet zijn door gegaan en de kids thuis moesten blijven van de opvang. Wij hebben ons lichtpuntje ervaren met de geboorte van onze Liam in Mei. Er zijn mensen die veel erger hebben meegemaakt en nog steeds ondervinden en mijn gedachten liggen dan ook bij hen als ik denk aan een mooier 2021! Wel hoop ik in 2021 productiever te kunnen omgaan met mijn lifestyle, we zullen zien.

Hoe heb jij de feestdagen ondervonden? En waar put jij de kracht uit om door te blijven gaan?

Leave a comment

 1. 06/01/2021 / 8:47 pm

  Wat een leuk idee om taart of koekjes te maken en op afstand langs te brengen bij vrienden en familie!

 2. 09/01/2021 / 2:11 pm

  I remember my first christmas couple of years ago, me and my friend tried making gingerbread house as well. It was total disaster, but we had so much fun!

  LackaDaisy

 3. 10/01/2021 / 10:57 pm

  Love the ideas you’ve shared to do on Christmas day! You can’t go wrong with these activities, especially when it’s more than one person. Glad you got to enjoy time with your family and send all of those Christmas cards! Hope you will have a great 2021. 2020 was difficult, hopefully it is the end of it!

  Nancy ✨ mdrnminimalists.com

 4. 11/01/2021 / 4:57 pm

  Very interesting and useful tips!
  Really the gingerbread that sell here in Italy is nothing special, the 1st time I’ve taste the real taste of gingerbread was in Prague, many years ago and it was so good that I’ve always wanted to bake it!
  XO
  S
  https://s-fashion-avenue.blogspot.com

 5. 31/01/2021 / 1:04 pm

  0ik ben vooral blij dat maar 2 weten vakantie was, hier in België.
  Gelukkig mogen ze naar school gaan, maar tis ook veel met voorzorgs regelingen.

 6. Merel
  09/02/2021 / 1:41 pm

  Super tips, zelfs voor de dagen dat het geen feest is zijn deze erg leuk om te doen

 7. Birgit Hoogendoorn
  15/02/2021 / 2:50 pm

  koekjes maken en langsbrengen is inderdaad een heel tof idee voor de kleintjes
  Wij hebben ook een nieuw artikel met verf ideetjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *