8 manieren om extra geld te verdienen

Iedereen kan wel een extra verdiensten gebruiken, jong en oud. Vandaag deel ik 8 manieren om extra geld te verdienen. Zowel in- als buitenshuis te doen, super handig! Deze manieren gebruikte ik als student. Sommige manieren gebruik ik nog steeds.

Klusjes

Het klinkt misschien als iets uit je jeugd maar klusjes bestaan nog steeds. Websites als Marktplaats en Facebook groepen hebben vaak advertenties van mensen die hulp nodig hebben bij een klusje omdat zij deze niet kunnen of willen doen, of er hulp bij nodig hebben.

Geld verdienen door klusjes is altijd mijn favoriete manier geweest om opbrengsten te genereren. Vooral schoonmaak klusjes leveren een leuke verdienste op en de tijd vliegt ook nog eens snel voorbij.

Klusjes die veel worden gevraagd zijn o.a schoonmaak werk, spullen vervoeren, verhuizen, en oppassen op kinderen of dieren.

Parttime baantjes

Parttime baantjes zijn perfect als je op zoek bent naar een verdienste op langere termijn. Ondanks dat het geld niet meteen binnenstroomt is het wel een permanente oplossing.

Persoonlijk hou ik van parttime baantjes omdat ze flexibel zijn in de werktijden, daarnaast hou ik ook van variatie in werk, vandaar dat ik altijd meerdere parttime baantjes heb gehad. Denk hierbij aan restaurants of sportscholen, deze zijn later open en werken in meerdere shifts waardoor er variatie en flexibiliteit is in werktijden. 

Verkopen

Het verkopen van producten is een van mijn grootste extra inkomsten en het is leuk! Persoonlijk verkoop ik veel kleding. Maar oude meubels of speelgoed brengen ook goede verdiensten op. Er zijn veel websites die handig zijn om spullen te verkopen zoals Marktplaats of Ebay. Het hangt allemaal af hoe snel je de producten wilt verkopen en aan wie.

Verkoop platforms als Ebay staan er om bekend om een internationaal publiek te bereiken. Echter worden de verzendkosten hier wel hoger ( hou hier rekening mee!) Er zijn enkele momenten geweest waar ik de verzendkosten verkeerd had berekend en deze extra kosten van mijn winst moest aftrekken. In het artikel ( Hoe verkoop ik op Ebay ) geef ik meer tips over het verkopen van producten op Ebay.

Zelf maak ik veel gebruik van verkoop op Marktplaats en facebook groepen omdat deze het snelst verdiensten opleveren. Daarnaast kan er op Marktplaats gebruik worden gemaakt van de ‘betaal verzoek’ functie waardoor mensen via Ideal kunnen betalen. Beide partijen hoeven hierdoor geen bankgegevens te verstrekken. Ook op deze platforms geldt het om ‘aantrekkelijke foto’s ‘ te plaatsen zodat mensen sneller geneigd zijn het product te kopen. In het artikel ( hoe vergroot je de verkoop van producten met foto’s ) leg ik uit aan welke criteria een advertentie moet voldoen.

Mystery shopping

Mystery shopping is vast de droom van elke vrouw, je mag shoppen en je krijgt ervoor betaald! Er zijn zelfs mensen die er €14.000 per jaar mee verdienen! Als mystery shopper wordt er gevraagd om te shoppen in een specifieke winkel. Vervolgens een (betaalde) aankoop te doen en de service en winkel te beoordelen aan de hand van een aantal vragen. Uiteindelijk levert het een kleine verdienste en een gratis product op. Hou er alleen wel rekening mee dat er vaak wel tijd in gaat zitten om de winkel te bereiken, de shop uit te voeren en de vragenlijst in te vullen.

Proeflezen en websites testen

Vaak hebben bedrijven proeflezers nodig voor transcripten of verslagen. Door de noodzaak van sommige documenten hebben bedrijven een vers paar ogen nodig om de mogelijke fouten te ontdekken. Vaak zijn dit soort bedrijven op zoek naar studenten in hetzelfde vakgebied om de documenten te controleren. 

Het testen van websites is erg belangrijk voor bedrijven die hun content live willen publiceren maar de nodige fouten en gebruikers ergernissen willen ontdekken zodat deze kunnen worden verbeterd. Het testen van websites kan door iedereen worden gedaan en worden gevonden op freelance basis. De inkomsten variëren wel per bedrijf en aantal gewerkte uren.

Cashback:

Als het gaat om online shoppen zijn cashback websites mijn grootste vrienden! Deze optie is geen snelle manier om verdiensten binnen te halen aangezien je er geld voor uit moet geven. Aangezien we ons geld online uitgeven kunnen we er net zo goed een percentage van terug krijgen!

Cashback websites hebben deals met bedrijven waardoor ze een commissie krijgen wanneer jij een aankoop doet. Het verschil tussen normale websites en cashback websites is dat ze de commissie delen met jou. Zo krijg jij bijvoorbeeld 7% cashback op je tv aankoop en de cashback website ook.

Bloggen:

Als jij een van de gelukkige mensen bent die een succesvolle blog heeft behoort het tot de mogelijkheid er ook geld mee te verdienen. Bloggen is tegenwoordig booming business en bedrijven willen dan ook graag tegen betaling samenwerken met bloggers. Om te kunnen samenwerken met bedrijven is er echter wel een groot aantal volgers nodig. Maar als jij gepassioneerd genoeg bent en veel kennis kan verspreiden via je blog volgt het aantal bezoekers al snel.

Ik hoor je het al denken.. ‘’kan ik echt geld verdienen met bloggen?’’. Ja, het kan echt! Als je echt zeker bent om een blog te starten geef ik de tip om zelf je website te hosten i.p.v. dit voor je te laten doen.

Persoonlijk vind ik de verdiensten vanuit mijn blog het leukste. Het bloggen is een passie van mij en ik steek er aardig veel tijd in om mensen te informeren. Het is daarom leuk om daarvoor beloond te worden. Dit gevoel heb ik minder bij verdiensten van andere banen. Ik raad alleen wel aan om niet alle mogelijke samenwerkingen aan te gaan die op je pad komen. Blijf wel jezelf want volgers gaan dit merken. Vaak genoeg is mij een samenwerking aangeboden waarbij ik het geld erg goed kon gebruiken. Echter heb ik het afgeslagen omdat het totaal niet in mijn niche behoorde en ik geen toegevoegde waarde zag voor mijn volgers. Ik kan uren doorgaan over mijn passie voor bloggen vandaar dat ik een apart artikel heb geschreven over geld verdienen met bloggen . Hierin beschrijf ik diverse manieren om geld te verdienen met een blog.

Freelance schrijven

Als vervolg op de vorige tip is freelance schrijven een extra manier om inkomen te verkrijgen vanuit de comfort van jouw huis. Een freelance schrijver kan artikels schrijven voor bedrijven vanuit consultancy, andere bloggers of andere online freelance schrijf opdrachten. Wanneer je als freelance schrijver aan de slag gaat is het belangrijk om te schrijven over onderwerpen die jou liggen. Hierdoor zal je vaker doorverwezen worden voor andere opdrachten.

Toen ik voor het eerst begon met freelance schrijven meldde ik mij aan voor diverse opdrachten, wat uiteindelijk een grote vergissing bleek omdat ik geen tijd meer had voor mijn andere verantwoordelijkheden. En daarnaast begon het erg saai te worden. Vervolgens had ik minder tijd voor mijn fashion blog, studie en andere doelen de ik voor mijzelf had gesteld.

Er zijn een aantal websites die freelance opdrachten aanbieden, deze vind je met gemak op Google. Daarnaast kan je de service ook aanbieden op Linkedin. Dit media platform wordt vaker gebruikt door professionals en bedrijven. Wil je echter voor andere bloggers schrijven, dan kan je het beste bloggers contacteren die in dezelfde niche zitten als het onderwerp waar jij het liefst over schrijft.

Wil jij meer nieuws en updates, kijk dan vooral op mijn Instagram.

5 Comments

 1. Rianne
  09/03/2021 / 9:46 am

  Hele handige tips voor zowel mijzelf als de tienerzoon die hier rondhangt.
  Zodra het weer een beetje opknapt gaat hij zichzelf aanbieden om klusjes te doen voor de buren.
  En je foto is geweldig

 2. Amber
  10/03/2021 / 6:52 am

  Super leuke ideetjes!
  Ik moet zeggen dat ik hier wel heb naar lopen zoeken hoor door de tijden van nu.
  Een extra verdienste is altijd welkom

 3. Inge
  11/03/2021 / 9:27 am

  Het proeflezen lijkt mij erg leuk en de klusjes voor mijn kids zodra het voorjaar begint.
  Dan zijn ze ook weer even uit huis.

 4. Inge
  17/03/2021 / 1:48 pm

  hele leuke tips! het shoppen lijkt me het leukst haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *