30 jaar Baby Born

Als er eén stuk speelgoed is die mensen uit de jaren 90′ zullen herinneren is het toch wel de Baby Born! Of de jojo.. Vandaag kwam ik tot de grote ontdekking dat Baby Born jarig is. 30 jaar baby born , wie had ooit gedacht dat het merk zo anders zou zijn dan de eerste Baby born die ik kreeg. Ik denk dat ik rond de 6 a 7 jaar geweest moest zijn en mij nichtje van 7 heeft er ook nog mee gespeeld bij oma. Die baby’s gaan nooit stuk!

De evolutie van 30 jaar Baby Born

Ik word volgende maand 30 jaar en dat laat maar eens zien wat voor evolutie de pop heeft meegemaakt. Destijds had ik de standaard unisex versie, al hoewel mijn pop wel altijd roze kleertjes aan had. Overigens was er toch ook al een plas potje en een luier tas met flesje en luiers. Wat de pop zo geweldig maakte ten opzichte van andere poppen is dat de Baby born kon plassen. Wat een lol heb ik daarmee gehad zeg! Ook was er al diversiteit in de kleur van de pop, alhoewel ik nog nooit een Aziatische versie heb gezien. In 2007 kwam er ook een blauwe baby born bij die als jongetje functioneerde, en in 2012 werden ze zelfs interactief! Ik denk dat ik daar heel veel lol mee zou hebben beleefd maar mijn versie was al erg leuk.

De Baby Born designs van de laatste jaren

Ook de laatste jaren heeft Baby born niet stil gezeten. Er zijn Baby Born sister en brother versies van 43 cm bijgekomen en er is een soft touch versie gelanceerd in 2018. De sister en brother versie kunnen staan en hebben haar die gekamd kunnen worden. Met in 2019 de komst van Baby Born little, een schattige pop met soft touch en maar liefst 36 cm.

De nieuwste Baby Born

De laatste Baby Born uit 2020 is de Baby Born magic eyes. Deze pop is full on geavanceerd ten opzichte van het vintage popje dat ik had. De Baby Born magic eyes heeft een speciale speen om de ogen te openen en te sluiten. En daarnaast hebben ze de pop geupdate met nog 10 extra functies voor nog meer speelplezier! Overigens heeft de pop ook nog een mega leuke accessoires zoals de unicorn kleding sets, de Baby Born poppen kledingkast en eén van Tiffany’s favorieten, de Baby Born gebitsverzorgingset. Je hoort het al, wij zijn fan!

Weg met plastic!

Zapf Creation neemt haar verantwoordelijkheid. Daarom schakelt de onderneming vanaf het voorjaar van 2021 voor haar gehele productassortiment over op plasticvrije verpakkingen. Alle plastic elementen zoals kijkvensters, blisters of sluitingen zullen stap voor stap worden vervangen door recycleerbare materialen. Voor de 2021, 30 jaar Baby Born celebration had ik naast de vernieuwde milieuvriendelijke verpakking ook wel een nieuwe uitvoering of add on verwacht. Dus dat was een beetje een tegenvaller. Echter is het wel een hele goede zaak om de speelgoed op een groenere manier aan te bieden. Met kerst zijn wij altijd wel een stug kwartiertje bezig om alle delen van de speelgoed verpakkingen te recyclen. Hopelijk volgen de andere speelgoed merken ook snel in dit initiatief.

Home Instagram

Share:

2 Comments

 1. Mandy
  05/07/2021 / 9:49 am

  Super schattig! Ik ben ook opgegroeid met baby born.
  Dit brengt wel de herinneringen terug

 2. Maaike
  05/07/2021 / 12:45 pm

  Nostalgie deze poppen, vooral nu mijn dochter ook met poppen begint te spelen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *